04 októbra 2009

Z receptára..., Vanilkový krém s ovocím.

clip_image002

 

 

 

…pripr. B. Kulíková

Základný vanilkový krém:

2 ½ šálky mlieko, alebo tekutá sladká smotana;

1 tyčinka vanilky, alebo 3 sáčky vanilkového cukru (asi 30 g.);

4 žĺtky;

¼ šálky castor (práškový) cukor;

1 lyžica škrobová múčka (gustin).

Do panvice si dáme 2 šálky mlieka, vanilku a cukor zohrievame to po bod vrenia.

V inej nádobe si dobre vyšľaháme žĺtky a škrobobú múčku.

Do žĺtkovej hmoty postupne zašľaháme horúce mlieko. Celú zmes prelejeme späť do panvice (kde sa varilo mlieko) a za stáleho šľahania, varíme do zhustnutia. (Varenie trvá asi 4 – 5 min.)

Príprava misy:

Suroviny: 

5 kúskov piškótovej rolády, alebo lekvárom zlepené „detské piškóty“;

1 dávka „základný vanilkový krém“ (všetok skorej uvarený);

300 g. šľahačka (sladká smotana vyšľahaná s 3 lyžicami práškového cukra);

clip_image002[6]

Ovocie: 

3 kiwi ovocie;

1 šálka jahody;

½ šálky čučoriedky (ang. blueberry), alebo nejaké iné ovocie primeranej farby, aby sme dosiahli trojfarebnosť. (Ak nemame po ruke svieže ovocie, môžeme použiť aj kompóty.)

Postup:

Na dno misy (po možnosti sklennej), poukladáme piškótové rolády, pokropíme ich ovocnou šťavou (alebo aj nejakým likérom), zaleje vanilkovým krémom. Na vrch si dáme vyšľahanú smotanu a ozdobíme s ovocím.

Žiadne komentáre:

Super pre vasu firmu

Čítame...

*** MENÁ *****

>A<>B<>C,Č<>D<>E<>F<>G<>H<>CH<

>I<>J<>K<><>M<>N<>O<>P<>Q<>R<

>S<>Š<>T<>U<>V<>W<>X<>Y<>Z<>Ž<>

***Etymologický slovník***********

<A-C><Č><D,Ď,Dž><><><><><><H>

Autorské práva:

http://Kruhy.blogspot.com

nassinec@gmail.com